Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 214

“12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 214 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 214

Soru: 13-22. çoktan seçmeli soruları okuyunuz ve doğru seçeneği işaretleyiniz.

Soru: 13) Şadi Bey – (Havaya bakar.) Hay mendebur hava! Boz- masa olmaz, illâ bozacak. (Dizlerini oğuşturur.) Tatlı tatlı konuşuyorduk şurda. (Gök gürlemesi ve şimşek. Ürperme.) Biz de yarın devam ederiz konuşmamıza. Kim bilir ne çok anlatacak şeyimiz vardır birbirimize? Meserret Hanım – Henüz birbirimizi tanımıyoruz ki.. Şadi Bey – Konuşa konuşa tanışırız. Bütün kış evde kapanıp kalacağız nasıl olsa. Bu metin ile ilgili olarak aşağıdakilerden hangisi söylenemez?

A) İkilemelere yer verilmiştir.
B) Metin diyalog tekniği ile oluşturulmuştur.
C) Metin göstermeye bağlı olarak şekillenmiştir.
D) Zaman ve mekân unsurları ayrıntılı işlenmiştir.
E) Jest, mimik ve hareketler ara cümlelerle verilmiştir.

  • Cevap:

Soru: 14) Günlük hayatta yüz kiloluk bir çuvalı taşıyan kişinin yükü taşırken vücudunda zorlanma ve terleme, adımlarında yavaşlama gibi pek çok belirti ortaya çıkar. Bu belirtiler kişinin yüz ifadelerine de yansır. Aynı taşıma eylemini sahnede içi gazete kâğıdı dolu çuval taşıyan oyuncu da yapmalı, taşıdığının yüz kiloluk bir çuval olduğuna kendisi inanmalı, seyirciyi de inandırmalıdır. Bunun için de oyuncu, — . Bu parçada boş bırakılan yere düşüncenin akışına göre aşağıdakilerden hangisi getirilemez?

A) jest, mimik ve ses tonu ile ilgili çalışmalar yaparak inandırıcılığını artırmalıdır
B) rolüne günlük hayattaki gerçeklere uygun birtakım ayrıntılar katmak zorundadır
C) gerçeği görmek ve seyirciye göstermek konusunda peşin hükümlü davranmalıdır
D) sürekli olarak kendisini denetleyip kendi eylemlerini duraksamadan yapmaya çalışmalıdır
E) gerçek olmadığını bildiği olayları sahnede gerçekmiş gibi gösterme çabasına girmelidir

  • Cevap:

Soru: 15) (I) Tiyatroda her biri ayrı bir ruha sahip olan insanlar konuşarak duygu, düşünce, özlem, sıkıntı ve acılarını kırgınlık, kızgınlık ve tutkularını dile getirirler. (II) Tiyatronun ruhu konuşmadır. (III) Tıpatıp gerçeğe uysun diye doğal bir ortamda konuşulanlar gizlice teybe alınıp sahnede aktörlere oynatılsa bir tiyatro eseri meydana getirilmiş olmaz. (IV) Günlük konuşmaların büyük bir kısmı sohbet biçiminde rastgele konuşmalardır. (V) Bu konuşma, günlük hayattaki konuşmaya benzemekle beraber içeriği, anlamı ve etkisi bakımından ondan farklıdır. Bu parçanın anlam akışındaki bozukluğu giderebilmek için numaralanmış cümlelerden hangilerinin birbiriyle yer değiştirmesi gerekir?

A) I ve II
B) I ve III
C) II ve V
D) III ve IV
E) III ve V

  • Cevap:

Soru: 16) (I) Bazı okurlar okudukları bir kitabın sinemaya aktarılmış hâlini izlediklerinde hayal kırıklığına uğradıklarını belirtiyorlar. (II) Bir film elbette romanın aynısı olamaz, olması da beklenemez. (III) Her sanat eserinin kendine has ifade özellikleri vardır. (IV) Ama benzer konulardaki her filmin de aynı özellikleri taşıması gerekmez. (V) Hele o filmin arkasında başarılı bir roman varsa, romanın iyi anlaşılması, filmi çok daha zengin çizgilere kavuşturur. Bu paragrafta numaralanmış cümlelerden hangisi paragrafın ana düşüncesini vurgulamaktadır?

  • Cevap:

Soru: 17) Türkçeyi büyük bir ustalıkla kullanan Turan Oflazoğlu, günlük hayatın gerçeklikleriyle tarihî gerçeklikleri edebiyat dünyasının kurgusal yapısıyla birleştirdi. Oldukça iyi bir tiyatro kültürüne sahip olan sanatçı özellikle —- gibi tarihsel oyunlarıyla tanındı. Bu parçada boş bırakılan yere aşağıdaki eserlerden hangisi getirilemez?

A) Sokrates Savunuyor
B) Genç Osman
C) IV. Murat
D) Cem Sultan
E) Hurrem Sultan

  • Cevap:

12. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 214 Cevapları ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Edebiyat Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!