Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 52

“12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 52 Ordinat Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

12. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Ordinat Yayınları Sayfa 52

HAZIRLIK

1. Hastanede bir sorunla karşılaşırsanız hasta hakları bölümüne müracaat eder misiniz? Niçin?

  • Cevap: Füruzan, bu hikâyesinde anne ve kızın yoksul hayatlarını, çektikleri sıkıntıları, hayal ve ümitlerini tasvir ederek okuyucunun duygularını harekete geçirmeye çalışır. Bu arada okuyucuyu bazı sosyal sorunlar üzerinde de düşündürür. Hikâyede olay basit, konu sıradan olmakla birlikte anlatım tarzı yenidir. Yazar bu anlatım tarzıyla sıradan bir konuyu etkili hâle getirmiştir. Parasız Yatılı adlı metinde yapı bakımından dikkati çeken özelliklerden biri de kronolojik zaman akışının kırılarak hayatın çeşitli anlarının, annenin konuşmaları, kızın hatırlamaları aracılığıyla bir arada verilmiş olmasıdır.

2. “Şerefü’l mekân bi’l mekin” sözü ne anlama gelmektedir? Araştırıp açıklayınız.

  • Cevap: Özetle “bir makamın şerefi, o makamda oturan kişiden gelir.” anlamında hoş bir kelam. Şahip olunan makamı/mekanı, güzelleştiren/önemli hale getiren kişi için kullanılan eski bir özdeyiş, bir kelime grubu ya da.

3. Edebî eserlerin ortaya çıkmasında sözlü ve yazılı kültürün, toplumsal değişimlerin ve etkileşimlerin rolü vardır. Bu açıklamadan hareketle Sevinç Çokum’un Türkiye Dışındaki Türklerle ilgili yazdığı eserler hakkında bir araştırma yapınız (2. etkinliğe yöneliktir.).

  • Cevap: Yukarıdaki tanım göz önünde bulundurularak dış Türkler meselesinin temelini oluşturduğu Sevinç Çokum’un Bizim Diyar (1978)1, Hilal Görününce (1984)2, Gözyaşı Çeşmesi (2016)3 adlı eserleri de bu kategoride ele alınıp değerlendirilebilecek eserlerdir

12. Sınıf Ordinat Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 52 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Edebiyat Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!