Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Ödev Yayınları Sayfa 32

“9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 32 Ödev Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Ödev Yayınları Sayfa 32

A Sözlü İletişim Tür ve Tekniklerini Tanıma

1. İletişim
Bir düşüncenin, bir duygunun yüz anlatımı, el, kol ve baş hareketleriyle, konuşma yoluyla ya da yazı, telefon, radyo, televizyon gibi bildirişim araç ve gereçlerinden yararlanarak bir kimseden başka bir kimseye iletimidir.
İletişim karşılıklı etkileşim ve paylaşım sürecidir. İnsanlar bilgilerini, düşüncelerini, duygularım çeşitli simgeler kullanarak başkalarına aktarmayı amaçlarlar. İnsanın duygu ve düşüncelerini ifade edebilmesi dil vasıtasıyla gerçekleşir.
“Gönderici, alıcı, ileti, kanal, geri bildirim, kod, bağlam”iletişimin öğeleridir.

2. İletişimin Öğeleri

a. Gönderici
Duygu, düşünce ve bilginin aktarılması amacıyla sözü söyleyen kişidir. İletişimin en önemli öğesidir. İletiyi aktaran gönderici, kaynak ya da verici adıyla da anılır. Gönderici, mesajı (duygu, düşünce, bilgi) alıcıya iletme amacıyla iletişimi ilk başlatan birimdir.
Örnek
Ali, Hülya’ya “Nezaman geleceksin?”dedi.
Yukarıdaki cümlede Ali göndericidir.
b. Alıcı
Duygu, düşünce ve bilgilerin aktarıldığı kişidir. Alıcı, kendisine gönderilen kodlanmış iletiyi algılayıp çözer.
Örnek
Ali, Hülya’ya “Nezaman geleceksin?”dedi.
Yukarıdaki cümlede Hülya alıcıdır.
c. İleti (Mesaj)
Göndericinin alıcıya aktardığı duygu, düşünce ve bilgidir. Gönderici alıcıya ulaştırmak istediği mesajı çeşitli kelime, sembol veya resimlerle iletir. İletişimin gerçekleşebilmesi için iletinin hem gönderici hem alıcı tarafından anlaşılır olması gerekir. Kişiler arası iletişimde konuşma, yazma, jest ve mimiklerde mesaj olabilir.
Örnek
Ali, Hülya’ya “Nezaman geleceksin?”dedi.
Yukarıdaki cümlede “Ne zaman geleceksin?”sözü iletidir.
ç. Kanal
İletinin göndericiden alıcıya ulaştığı iletişim ortamıdır. İnsanın beş duyu organı, onun iletişim kanallarıdır. Gönderici; iietiyi söz, yazı, ışık, rekiam vb. gibi araçiar vasıtasıyla ulaştırır.
d. Geri Bildirim (Dönüt)
Alıcının mesajı ileten göndericiye mesajı alıp doğru şekilde anladığını bildirmesidir. Gönderici, mesajın doğru biçimde anlaşılıp anlaşılmadığını geri bildirim sayesinde öğrenir. İletişimin son aşamasıdır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Ödev Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 32 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Edebiyat Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!