“Tiyatro; hikâye, roman gibi anlatmaya değil, bütünüyle…dayanır. Yani yazar ele aldığı konuyu, doğrudan doğruya ve bütünüyle…zorundadır. Daha açık bir söyleyişle yaşanmış, …veya bütünüyle hayalî bir hayatı; bu hayatın insanları, olayları ve mekânlarını kendi tercihi içinde yeniden…sahneler. Onda “anlatma” ve…yoktur. Söz konusu temel özellik tiyatroyu, gerek roman ve hikâyeden gerekse diğer…bağlı eserlerden ayırır.” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.
Tiyatro; hikâye, roman gibi anlatmaya değil, bütünüyle…dayanır. Yani yazar ele aldığı konuyu, doğrudan doğruya ve bütünüyle…zorundadır. Daha açık bir söyleyişle yaşanmış, …veya bütünüyle hayalî bir hayatı; bu hayatın insanları, olayları ve mekânlarını kendi tercihi içinde yeniden…sahneler. Onda “anlatma” ve…yoktur. Söz konusu temel özellik tiyatroyu, gerek roman ve hikâyeden gerekse diğer…bağlı eserlerden ayırır.
Soru: Tiyatro; hikâye, roman gibi anlatmaya değil, bütünüyle…dayanır. Yani yazar ele aldığı konuyu, doğrudan doğruya ve bütünüyle…zorundadır. Daha açık bir söyleyişle yaşanmış, …veya bütünüyle hayalî bir hayatı; bu hayatın insanları, olayları ve mekânlarını kendi tercihi içinde yeniden…sahneler. Onda “anlatma” ve…yoktur. Söz konusu temel özellik tiyatroyu, gerek roman ve hikâyeden gerekse diğer…bağlı eserlerden ayırır.
- Cevap:
“12. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 210 Cevapları” ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.
Yorum Yap