Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Cem Yayınları Sayfa 109

“11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 109 Cem Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Cem Yayınları Sayfa 109

E. Aşağıdaki bulmacayı çözünüz.

1. Yahya Kemal Beyatlı’nın ‘Açık Deniz” şiirinde olduğu gibi klasik üslubu yeniden canlandırma amacı güttüğü şiirlerinde izleri görülen akım. (Neoklasisizm)
2. Servetifünun şiirinde sıkça kullanılan ve Cenap Şahabettin’in Elhân-ı Şitâ şiirinde de kullandığı nazım biçimi. (Serbest Müntezat)
3. Tanzimat Dönemi Türk Edebiyatıyla birlikte şiirimize giren kavramlardan biridir. (Hürriyet)
4. Faruk Nafiz Çamlıbel. Enis Behiç Koryürek. Yusuf Ziya Ortaç, Orhan Seyfı Orhon ve Halit Fahri Ozansoyun oluşturduğu topluluğun adı. (Beş hececiler)
5. Edebiyatımızda Ahmet Haşim ve Yahya Kemal Beyatlı’nın öncülüğünü yaptığı, , özgün ve yaratıcı imgelerin kullanıldığı,, şiir ve musikinin iç içe olduğu şiir anlayışı. (Saf şiir)
6. Annesinin Türkçe yazmasını istemesi üzerine 125 bentten oluşan Heyder Saba’ya Selam şiirini yazan ve İran Türklerinden olan şair. (Şehriyar)
7. 1909*da birtakım genç sanatçının bir araya gelmesiyle oluşturulan ve ilk kez bildiri yayımlayan edebî topluluk. (Fecriati)
8. Mehmet Akif Ersoyun yetim ve fakir bir çocuğu, ona duyduğu merhameti anlattığı manzum hikâye. (Küfe)
9. Abdüihak Hamit Tarhan’ın eşi Fatma Hanım’ın ölümü üzerine yazdığı şiiridir. (Makber)
10. Tevfik Fikret’in hece ölçüsüyle ve çocuklar için yazdığı şiirlerinin toplandığı kitap. (Şermin)
11. Halit Ziya’nın ilk kez Fransız edebiyatından edebiyatımıza kazandırdığı şiir türü. (Mensur şiir)
12. Ülkesinin ‘gür sesi” olarak bilinen, şiirlerinde vatan, millet. dil sevgisi, bağımsızlık ve toplumsal meseleler gibi konulara sıkça yönelen, Azerbaycan edebiyatının önde gelen şairlerindendir. (Bahtiyar Vahapzade)

  • Cevap:

11. Sınıf Cem Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 109 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Edebiyat Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!