Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Cem Yayınları Sayfa 133

“11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 133 Cem Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Cem Yayınları Sayfa 133

E. Aşağıdaki bulmacayı çözünüz.

1. Duygu, düşünce ve hayallerin mantıklı bir biçimde ve birbirleriyle uyum içinde verilmesi. (Tutarlılık)
2. Metin içinde geçen herhangi bir bilgi ile ilgili olarak sayfa altına, çalışmanın sonuna konulan açıklama veya kaynak bilgisi. (Dipnot)
3. Belli bir konu hakkında bilgi vermek, bir düşünceyi açıklamak veya kanıtlamak amacıyla yazılan bilimsel metin. (Makale)
4. İki karşıt düşüncenin iki grup arasında jüri ve dinleyici huzurunda tartışıldığı konuşma türü. (Münazara)
5. Yazarın bir düşünceyi eleştirmek, bir tezi çürütmek veya okuyucu kendi düşüncesine çekmek için başvurduğu anlatım biçimi. (Tartışma)
6. Cumhuriyet Dönemi Türk Edebiyatında makale türünde birçok örnek veren ve İyi Yazı, Kötü Yazı metninin yazan. (Peyami Safa)
7. Edebiyatımızda ilk makale örneği olarak kabul edilen Tercüman-ı Ahvâl Mukaddimesinin yazarı. (Şinasi)
8. Bir düşünceyi somutlaştırmak için bu düşünceyi destekler nitelikteki olay ve olgulardan yararlanarak oluşturulan düşünceyi geliştirme yolu. (Örnekleme)
9 Belli bir konu, yer ve dönemle ilgili yayınları kapsayan veya en iyilerini seçen eser, bibliyografya, bibliyografı. (Kaynakça)
10. Bir paragrafta ana düşüncenin daha iyi açıklanmasını sağlayan, onu daha belirgin hâle getiren, işlediği konunun sınırlarını çizen düşünce. (Yardımcı düşünce)
11. Herhangi bir konuda bilgi vermek, bir şeyler öğretmek amacıyla daha çok öğretici metinlerde kullanılan anlatım biçimi. (Açıklama)
12. Bir yazının temeli olan asıl düşünce, ana fikir. (Ana düşünce)

  • Cevap:

11. Sınıf Cem Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 133 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Edebiyat Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!