Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Cem Yayınları Sayfa 44

“11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 44 Cem Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Cem Yayınları Sayfa 44

10. Okuduğunuz metindeki temel çatışmayı ve bu çatışma etrafında yer alan diğer çatışmaları belirleyerek noktalı alana yazınız.

  • Cevap: Öykünün temel çatışması; idealleri olan bir çocuğun eğitim hayatı ile çalışma hayatı arasında sıkışıp kalması.

11. Metinde anlatıcı ve bakış açısını, bunların işlevlerini belirleyerek noktalı alana yazınız.

  • Cevap: Öykü, kahraman anlatıcı ağzından anlatılır. Öyküdeki anlatıcı kurmaca bir kişiliktir. Metinden örnekler:

“Sabahın dördünde yazı makinemin başına geçtiğim için…
Karne zamanı birkaç gün gelmedi. Meraklanmıştım
Sınavlar sırasında olduğu için belki de sınava hazırlanıyor demiştim. İyi düşünmüşüm”

12. Okuduğunuz metin ve Orhan Kemal hakkında verilen bilgilerden hareketle metin ile yazar arasındaki ilişkiyi değerlendiriniz.

  • Cevap: Metin ile yazar Orhan Kemal arasındaki ilişki, Orhan Kemal’in yazım tarzı ve edebi yaklaşımının metinde nasıl yansıtıldığını gösterir. Metin, toplumun alt tabakalarındaki insanların yaşadığı zorlukları, hayat mücadelesini ve umutlarını anlatırken, Orhan Kemal’in eserlerinin genel temasına uygun bir şekilde yazılmıştır. Yazarın toplumcu gerçekçi yaklaşımı, metindeki toplumsal sorunlara dikkat çekme amacıyla etkili bir şekilde kullanılmıştır. Hem metinde hem de Orhan Kemal’in eserlerinde toplumsal eleştiri önemli bir rol oynar. Metinde, çocuk işçiliği, eğitim fırsatlarının eşitsizliği gibi toplumsal sorunlar eleştirilir. Orhan Kemal’in edebi çalışmalarında da toplumun sorunlarını ve adaletsizliklerini eleştirel bir bakış açısıyla işler.

11. Sınıf Cem Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 44 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Edebiyat Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!