Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 241

“10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 241 Meb Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

10. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Meb Yayınları Sayfa 241

Temel Habercilik Terimleri
ajans: Haber toplama, yayma ve üyelerine dağıtma işiyle uğraşan kuruluş.
asparagas: Uydurma.
manşet: Gazetelerin ilk sayfasına iri puntolarla konulan başlık.
muhabir: Basın ve yayın organlarına haber toplayan, bildiren veya yazan kimse.
sansasyonel: Çarpıcı.
spot: Haberin çarpıcı yönlerini yansıtan ve genellikle başlığın altına yerleştirilen, asıl metinden ayrı, bir veya iki cümlelik haber özeti.
sürmanşet: Gazetelerin birinci sayfasındaki logonun üzerinde kullanılan başlık.
sütun: Gazete ve dergilerde sayfanın yukarıdan aşağıya doğru ayrılmış olduğu dar bölümlerden her biri, kolon.
tekzip: Yalanlama.

Gazete Haberi

Gazetenin temel işlevi haber vermektir. Gazeteler, haberleri geniş kitlelere ileten en eski iletişim araçlarındandır. Gazeteler genellikle günlük yayımlandığından haberleri de günceldir. Gazete haberini hazırlayan kişinin hukuki sorumluluğunun yanı sıra sosyal sorumluluğu da bulunmaktadır.

Haber yazma tekniği; haberi oluşturan verilerin birinin, birkaçının veya tümünün öne çıkarılmak istenmesine göre değişir. Gazetecilikte farklı haber yazma teknikleri olmakla birlikte yaygın olarak kullanılan teknikler; piramit tekniği, ters piramit tekniği, dörtgen ya da kare (kutu) tekniği ve konuşma dili tekniğidir.

Ters piramit tekniği, en sık kullanılan haber yazma tekniğidir. Bu teknikte haber, hedef kitlesini dikkate alarak en önemli bilgiden başlayıp en az önemli bilgiye doğru yazılır. Haber, kronolojik sıraya göre değil önem sırasına göre düzenlenir. Öncelikle haber değeri en çok olan öge aktarılır. Ters piramit tekniği; başlık, özetleyici giriş, ayrıntılar, olayın geçmişi ve sonuç bölümlerinden oluşur. Haberin en ilginç, en dikkat çeken özelliği başlık olarak belirlenir. Başlıktan sonra özetleyici giriş yapılarak haberin özeti verilir. Girişteki özet ifade, ayrıntılar bölümünde 5N 1K kuralına göre genişletilerek açıklanır. Ek bilgi, belge, istatistikler verilebilir. Haber ile ilgili detay bilgiler verilir. Haberin geçmişine ait bilgilerden sonra da sonuç bölümü yer alır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır. 

10. Sınıf Meb Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 241 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Edebiyat Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!