Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Cem Yayınları Sayfa 126

“11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 126 Cem Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

11. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Cem Yayınları Sayfa 126

a. Sözlü İletişim Tür ve Tekniklerini Tanıma

Münazara: İki karşıt düşüncenin (tez-antitez) iki grup arasında hakem kurulu (jüri) ve dinleyici huzurunda tartışıldığı konuşmalara denir. Bir tartışma türü olan münazarada, tartışmanın diğer türlerinden farklı olarak yarışma kaygısı vardır Bu nedenle münazara için bir söz veya düşünce yarışması da denebilir. Münazarada en az üç kişiden oluşan iki karşıt görüşü grup vardır. Her grubun bir başkanı olur. Grup başkanları arkadaşlarını tanıtır, konuları açıklar. Grubun son konuşmasını da başkan yapar. Başkan; arkadaşlarının konuşmalarını özetler, karşı grubun iddialarını çürütmeye çalışır.
Münazarada amaç, kendi tezini en iyi şekilde savunmak ve kabul ettirmektir. Bu nedenle gruplar; etkileyici bir şekilde düşüncelerini savunmalı, karşı görüşleri dikkatlice dinlemeli, onların zayıf noktalarını belirleverek onlara cevaplar vermelidir.
En az üç kişiden oluşan hakem kurulu; grupları hazırlık, savunma, konuyu aktarma tarzı, kanıtlar, telaffuz gibi bazı ölçütlerle değerlendirir ve münazaranın kazananını belirler. Hakem kurulu kazananı açıkladığında grupların birbirlerini kutlamaları ve birbirlerine hoşgörülü davranmaları gerekir.

• Münazarada konuşmacılar; düşüncelerini açık ve net söylemeli, tekrarlara düşmemeli, konu dışına çıkmamalı ve hazırlık yapmalıdır.
• Münazarada seçilen konu önemlidir. Konu, düşünmeye sevk etmeli ve fazla zaman almamalıdır.

b. Sözlü İletişim Uygulamaları

• Sözlü iletişim tür ve tekniklerinde verilen bilgilerden yararlanarak bir münazara örneği sununuz. Konu seçiminde EBA portalından yararlanabilirsiniz.
• Yaptığınız münazaranın değerlendirmesini yapınız. Değerlendirmede aşağıda verilen değerlendirme formunu kullanınız.

MÜNAZARA DEĞERLENDİRME FORMU

1. Konuya hâkim olma
2. Savunma ve ikna etme kabiliyeti
3. Karşıt düşünceyi çürütme kabiliyeti
4. Konuyu metne bağlı kalmadan anlatma kabiliyeti
5. Konuya uygun bir dil ve üslupla konuşma
6. Jest ve mimikleri doğru kullanma
7. Konuya uygun vurgu ve tonlama ile konuşma
8. Konuyu belge ve kanıtlarla kanıtlama
9. Konuya uygun anlatım biçimleri ve düşünceyi geliştirme yolları kullanma
10. Zamanı, verilen süreye uygun kullanma

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

11. Sınıf Cem Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 126 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Edebiyat Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!