Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Ödev Yayınları Sayfa 205

“9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 205 Ödev Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Ödev Yayınları Sayfa 205

Osmancık (1983) romanı, Osmancıkın Osman Gazi olarak tarih sahnesine çıkışını ve Osmanlı Devleti nin kuruluşunu anlatmaktadır. Bir aşiretten ‘cihan ımparatorluğu’na yükselen yapının temelinin atıldığı dönemlere gidilmekte, bu başarının içyüzündeki devlet ve insan anlayışı irdelenmektedir.

Romanlarında Cumhuriyet Dönemi’nden çeşitli kesitler seçen yazar, olay örgüsü ve çözümlemeler aracılığıyla, -edebiyat dışına çıkmadan, şiirsel bir dille ince yergiye ve alaya da yer vererek kendi değerlendirmelerim ve mesajlarını da verme olanağını bulur. Döneme çok partili hayata geçiş, Gençliğim Eyvah’ta 1970’li yılların terör ortamı ve Yağmur Beklerken’de Serbest Fırka Donemi işlenmiştir. Yorın Diye Bir Şey Yoktur, Tank Buğ- ra’nın 1948- 49,1950-52,1954 64 yılları arasındaki hikâyelerini topladığı kitabıdır. (…)

Eserleri

A. Romanları

Siyah Kehribar (1955), Küçük Ağa (1964), Kuçuk Ağa Ankara’da (1966) İbişin Rüyası (1970). Firavun İmam (1976), Dönemeçte (1978), Gençliğim Eyvah (1979), Yalnızlar (1981), Yağmur Beklerken (1981), Osmancık (1983), Dünyanın Pis Sokağı (1989).

Metin ve Türle ilgili Açıklamalar

Yukarıdaki metin biyografi türünde yazılmıştır. Metinde Tarık Buğra’nın hayatı, sanatı ve eserlerinden söz edilmektedir.

Biyografi

Edebiyatta, sanatta, bilimde, politikada ya da başka alanda tanınmış kişilerin hayatlarının anlatıldığı yazı türüdür.

Biyografi ön hazırlık gerektiren bir yazı türüdür. Yazar, biyografisi yazılacak kişinin hakkında araştırma yapar; konu olan kişinin yazdığı günlükleri, anıları, mektupian okur. Yakınlatından, meslektaşlarından, arkadaşlanndan bilgi toplar. Hakkında yazılmış yazlardan, ansiklopedilerden, genel ağ sitelerinden, belgelerden ve fotoğraflardan yararlanır.

Biyografilerde anlatılacaklar belirli bir sıraya konur. İncelemeye konu olan kişinin doğum tarihi, doğum yeri, çocukluğu, öğrenim hayatı, meslek hayatı, yetişmesinde etkili olan kişi ve olaylar, kişiliği, gerek yaşadığı dönemde gerek sonraki dönemlerde çevresinde meydana getirdiği etkiler ve eserleri üzerinde durulur.

Biyografide açık ve sade bir dil kullanılır, açıklayıcı anlatımın yanı sıra öyküleyici ve betimleyici anlatıma da yer verilir.
Olaylar delillere dayalı olarak anlatılır. Biyografi yazarı tarafsız olmalıdır. Kişisel görüşlerini, duygu ve düşüncelerini eserine yansıtmamalıdır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Ödev Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 205 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Edebiyat Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!