Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Ödev Yayınları Sayfa 214

“9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 214 Ödev Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Ödev Yayınları Sayfa 214

A. Yazma Tür ve Tekniklerini Tanıma

Öz geçmiş kişinin hayatının bir özetidir. Biyografi ve otobiyografi; erken çocukluk döneminden günümüze kadar geçen süreyi kapsar.
İyi hazırlanmış öz geçmiş yeni bir iş hayatının başlangıcı olabilir. Başvuru sayısının çok olduğu kurumlarda öz geçmişlere bakılarak seçme yapılır, seçilen kişilerle mülakat yapılır.
İyi bir öz geçmiş iyi bir içeriğe sahip olmalıdır. Öz geçmişte öznel ifadelerden kaçınılmalıdır. Yazım ve noktalama hataları bulunmamalıdır. Tarih, yer ve olaylar konusunda çelişkili ifadeler bulunmamalıdır.
Öz geçmiş, çizgisiz beyaz kâğıda bilgisayar, daktilo ya da elle yazılır.
Öz geçmiş yazım aşamaları:

1. Kişisel Bilgiler

a. İsim: Tam ve açık isim yazılmalı, isimlerin yazımında kısaltmalardan kaçınılmalıdır. Akademik unvanlar isimle birlikte yazılmalıdır.
b. Doğum tarihi: Doğum tarihi gün, ay ve yıl sırasına uygun olarak yazılmalıdır.
c. Medeni hâli: Bekar, evli ya da dul şeklinde medeni durumu ifade eden kısa ifadelere yer verilmelidir.
ç. Askerlik durumu: Askerlik hizmetinin yapılıp yapılmadığı, askerlik hizmeti yapıldıysa görev yeri ve süresi belirtilir.

2. İletişim Bilgileri

İletişim bilgileri ilgili kurumun öz geçmiş sahibiyle iletişim kurması için gereklidir. Bu bölümdeki adresin ulaşılabilirlik açısından doğru ve eksiksiz olması gerekir. Verilen telefon numaraları iş saatleri içerisinde ulaşılabilir olmalıdır. Adres yazılırken posta kodu ve e-posta adresi eklenmelidir.

3. Öğrenim Bilgileri

İlk sıraya mezun olunan okul yazılmalıdır. Öz geçmiş sahibi öğrenciyse ilk sıraya öğrenim görmekte olduğu kurum yazılmalıdır. Mezun olunan okullar derece ile bitirilmişse öz geçmişte belirtilmelidir. Fakülteden liseye kadar bir sıra izlenmeli ortaokul ve ilkokul bilgilerine kadar inilmemelidir.

4. İş Deneyimi

İş deneyimleri, işe alınmada önemli ölçüttür. İş deneyimleri sondan başa doğru sıralanmalıdır.

5. Yeterlilikler

Çalışma hayatında bilgisayar gibi teknolojik aletleri kullanmak yaygınlaşmış ve zorunluluk hâlini almıştır. Bilgisayar kullanma düzeyi bu bölümde belirtilmelidir. Öz geçmişte bilinen yabancı dile yer verilmeli; yabancı dilin nerede, nasıl öğrenildiği belirtilmelidir.

6. İlgi Alanlara

Kitap okumak, müzik dinlemek, spor yapmak gibi hobilerden bahsedilen bölümdür. Burada yer alan bilgiler, kişinin ilgi alanlarım ve hayata bakışını yansıtır.

7. Ödüller

Bu bölümde (varsa) alman ödül, unvan ve teşvikler yer alır. Veren kurum, kuruluş ve makam adı ve tarihiyle birlikte kronolojik olarak sıralanır.

8. Referanslar

Bu bölümde öz geçmiş sahibi kişi hakkında bilgi verebilecek kişilerin isimleri ve iletişim bilgileri yer alır. Referans verecek kişilere durum önceden bildirilmeli ve o kişilerden izin alınmalıdır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Ödev Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 214 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Edebiyat Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!