Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Ödev Yayınları Sayfa 238

“9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 238 Ödev Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Ödev Yayınları Sayfa 238

Dilekçede istek ya da şikâyet açık, yalın ve öz olarak ifade edilmelidir. Dilekçede kişisel görüşlere, yorumlara yer verilmez. Olaylar kısa ve gerçekliği değiştirilmeden anlatılmalıdır.
Dilekçe, çizgisiz beyaz dosya kâğıdına daktilo ya da bilgisayarla yazılır. El yazısıyla yazıldığında mürekkepli kalem kullanılmalı, yazı okunaklı olmalıdır. Dilekçe dört bölümden oluşur:
Hitap: Dilekçenin yazıldığı makam ve bulunduğu yer hitap bölümünü oluşturur. Hitap bölümünü oluşturan kelimelerin tamamı büyük harflerle ya da her kelimenin ilk harfi büyük olarak yazılır.
Dilekçe metni: İstekte ya da şikâyette bulunulan bölümdür. Bu bölümdeki ifadeler; açık, anlaşılır ve kesin olmalıdır. Dilekçe metni “Gereğini arz ederim.” ifadesi ile tamamlanır.
Tarih, ad ve soyad, imza: Dilekçe metninin sağ alt köşesinde tarih, ad ve soyad ile imza yer alır. Tarih sağ üst tarafta da yer alabilir.
Göndericinin adresi: Dilekçe metninin sol alt köşesinde dilekçeyi yazan kişinin adresi yer alır.
Ek: Dilekçeye eklenecek bir belge olduğunda adres kısmının altına “Ek”ya da “Ekler” başlığı açılır, dilekçeyle birlikte verilen ek/eklerin adı yazılır.

Tutanak

Tutanak, farklı amaçlarla düzenlenen toplantılardaki konuşmaların olduğu gibi yazıya geçirilmesi ya da bir olay veya durumun nasıl gerçekleştiğinin şahitlerce yazılıp imzalanmasıyla resmiyet kazanan belgeye denir.
Tutanak; TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerin kayda geçmesinde, yargı organlarında, kurum ve kuruluşların toplantılarında, resmî kurumların denetimleri sırasında saptanan mevzuata aykırı durumlarda düzenlenir.
Toplantı tutanağı, ileride yararlanmak için ya da toplantı sonuçlarını daha geniş bir çevreye duyurmak amacıyla tutulur.Toplantıdan önce toplantı tarihi, toplantı yeri ve gündem maddeleri belirlenir; toplantıya katılacak kişilere imza karşılığı duyurulur. Toplantıda gündem maddeleri sırasıyla tartışılır. Toplantıya katılanların görüşleri açık ve öz olarak toplantı tutanağına yazılır. Toplantıda alınan kararlar tutanağa yazılır. Tutanağı yazan kişiler tutanağın altını imzalarlar.
Olay tutanaklarında olayın ne olduğu, nerede, ne zaman ve nasıl gerçekleştiği, olaya karışanların ve tanıkların ifadesi yer alır. Olay tutanağı ilgililerce imzalanır.
Tutanaklar, çizgisiz dosya kâğıdına bilgisayar ve daktilo ile yazılabileceği gibi okunaklı el yazısıyla mürekkepli kalem kullanılarak da yazılabilir.
Tutanakta yalın bir dil kullanılmalı, anlatım açık olmalı, anlatımda kişisel görüş ve yorumlardan kaçınılmalıdır.

  • CevapBu sayfada soru bulunmamaktadır.

9. Sınıf Ödev Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 238 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Edebiyat Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!