Kitap Cevapları TIKLA
Soru Sor TIKLA

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Ödev Yayınları Sayfa 257

“9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Sayfa 257 Ödev Yayınları” ulaşabilmek ve dersinizi kolayca yapabilmek için aşağıdaki yayınımızı mutlaka inceleyiniz.

9. Sınıf Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Cevapları Ödev Yayınları Sayfa 257

A. Sözlü İletişim Tür ve Tekniklerini Tanıma
Örnek Günlük Seçkisi
26 Aralık 1910
Nerdeyse üç gündür yalnızım -ancak büsbütün de değil- ve şu an henüz değişmemişsem, değişmenin yolunda bulunuyorum. Yalnızlığın üzerimde hiç şaşmayan bir gücü var. İçim çözülüp dağılarak (şimdilik sadece yüzeyi), derinliklerinde saklı özleri dışarı salmaya hazır bir durum alıyor. Varlığımda küçük çapta bir düzeninin kurulmaya başladığını görüyor, buna hepsinden çok gereksinim duyuyorum; çünkü insanın yetenekleri sınırlıysa, düzensizlikten kötü bir şey yoktur.
Franz Kafka, Günlükler
2 Mart 1953
Neydi o dünkü kar! Durmamacasına yağdı. Önce bir keyif veriyor, sonra iç sıkıyor. Kitap bile okuyamadım, gözlerim hep penceredeydi:”Şu bir dinsel”diye bakıyordum. Ama o sessiz sessiz dökülüyor, hiç dinmeyecekmiş gibi geliyor insana. Hani Yahya Kemal Bey “Bin yıl sürecek zannedilen kar sesidir bu.” diyor, sesi bir yana bırakın, doğru. Bin yıl sürecek sanılan bir sessizlik, bunaltıyor. Bugün de sokaklarda yürüyebilirsen yürü! Korkunçtur Ankara’nın donu! Kaldırımlarda buz, demir kesilir sanki. Düşünce de bir yandan can acısı bir yandan ötekinin berikinin gülmesi. Düşü-vermek beklenmedik bir şeymiş de onun için güldürürmüş. İnanmıyorum buna. Gülenler kötülüklerinden gülüyorlar. Kendileri de bilmiyorlar belki yüreklerinin kötü olduğunu, ama var içlerinde kötülük, bir kimsenin bir yanı acıdı diye gülüyorlar. Ben düşmedim, yavaş yavaş, dikkatli dikkatli yürüdüm. Öyle yürümek, canımızın pek kıymetli olduğunu düşünmek de insanı kendi gözünde gülünç ediyor.
Nurullah Ataç, Günce
17 Haziran 1993
Dün yine bir dostla kendi kendimizin merakına düştük:
– Yazarlıkta, ilk adım okuduğunu anlamaksa, ikinci adım kavramları birbirine karıştırmamaktır. Üçüncü adım… Üçüncü adım, evet üçüncü adım da yüreğini yalınayak bırakmaktır.
Salâh Birsel, Papağanname
17 Mart
Akşam, boşu boşuna anımsamaya çalıştım; yok böyle bir gün benim için, yaşamamışım.
Eve göz gezdirip ipucu aradım. İki gün önce, doğum günümü akıllarında tutup baskın veren arkadaşların getirdiği çiçeklerden geçilmiyor. Sevdiklerime şımarık ısmarlamalarda bulundum bu yıl. Ressamsalar resim, şairseler şiir, eleştirmenseler bir paragraflık bir eleştiri, avukatsalar örnek bir dilekçe, yaşamayı çok seviyorlarsa bir kartpostal ya da eski, kahverengi bir fotoğraf istedim. Daha da ileri gittim ama resim şöyle şöyle olacak, şiirde uyak ve vezin, hiç değiise “ses” gözetilecek, eleştiride şu adlar geçecek. Ev ödevi gibi bir şey ama şaşırtıcı sonuçlar aldık topluca. Doğumlar ağrısız ve çabuk oldu. Baştan ağırdan alındıysa da. Armağan İlkin de Uçuş Korkusu çevirisini o güne yetiştirerek yılın şakasını patlattı. Demek şu kahredici yıl hepimiz için varmış yine de.
“Yaş otuz beş yolun yarısı eder,” diyor şair. Bu en süzgün ve içli şairimizdeki yaşama oburluğu anlaşılır gibi değil. Dörtte üçte kesiş bari de eli yüzü düzgün bir pazarlık olsun!
Tomris Uyar,

ETKİNLİK

Kişisel bilgilerinizin güvenliğine dikkat ederek farklı günlüklerden ya da bloglardan seçtiğiniz metinlerden bir sunu hazırlayınız.

  • Cevap:

Sunu Başlığı: “Günlüklerden ve Bloglardan Seçme Yazılar”

1. Slayt: Giriş

  • Günlüklerin ve blogların kişisel düşünceleri ve deneyimleri paylaşma konusundaki önemi
  • Seçilen metinlerin genel temaları

2. Slayt: Günlükten Alıntı 1

  • Yazar: Ayşe K.
  • Tema: Doğa ve Meditasyon
  • Alıntı: “Doğada geçirdiğim her an, ruhumu dinlendiriyor. Ağaçların hışırtısı, kuşların cıvıltısı beni meditatif bir hale getiriyor.”

3. Slayt: Blog Yazısı Alıntısı 1

  • Yazar: Mehmet D.
  • Blog Adı: “Teknoloji ve Toplum”
  • Alıntı: “Teknolojinin hızla ilerlemesi, toplumun sosyal dinamiklerini de değiştiriyor. Artık insanlar sanal dünyada daha aktif.”

4. Slayt: Günlükten Alıntı 2

  • Yazar: Elif B.
  • Tema: Seyahat ve Keşif
  • Alıntı: “Yeni yerler keşfetmek, bana hayatın ne kadar renkli ve sınırsız olduğunu hatırlatıyor.”

5. Slayt: Blog Yazısı Alıntısı 2

  • Yazar: Ali T.
  • Blog Adı: “Sağlık ve Beslenme”
  • Alıntı: “Sağlıklı beslenme sadece vücudumuz için değil, zihnimiz için de önemli. Dengeli bir diyet, daha berrak bir zihin demek.”

6. Slayt: Sonuç

  • Günlüklerin ve blogların bireysel deneyimleri ve bilgileri paylaşma konusundaki katkıları
  • Okuyucuların kendi günlüklerini veya bloglarını yazma teşviki

9. Sınıf Ödev Yayınları Türk Dili ve Edebiyatı Ders Kitabı Sayfa 257 ile ilgili aşağıda bulunan emojileri kullanarak duygularınızı belirtebilir aynı zamanda sosyal medyada paylaşarak bizlere katkıda bulunabilirsiniz.

Edebiyat Kitabı Cevapları
🙂 BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER, PAYLAŞ!
0
happy
0
clap
0
love
0
confused
0
sad
0
unlike
0
angry

Yorum Yap

**Yorumun incelendikten sonra yayımlanacak!